Pages

30 November 2009

eId-Ul-aDha


last saturday was remarkable. total number of cows=17...emm....byk ke?..not sure...(makkah must be thousands!)
alhamdulillah before zohor everything seemed settled....besides what qurban should remind us of, one thing that has turned me on was that the teamwork spirit...sangat2 best...we are stronger when we are together...we are brothers n sisters kan....there's one hadith...

Diriwayatkan daripada Anas r.a: “ Nabi Muhammad SAW pernah bersabda: ” Tidak ada seorang pun di antara kalian dipandang beriman sebelum ia menyayangi saudaranya sesama Muslim seperti halnya ia menyayangi dirinya sendiri.” (Sahih Bukhari)

ntahla...kalau nak fikir..bukan ade work instruction pun...
there were those preparing for breakfast and time-out snack...drinks (hot teh tarik! sgt HOT!!)
there were those slaughtering.....skinning-off the slaughtered cows...scraping off the meat from bones...cutting to smaller portion.....bone-sawing....weighing...putting meat into plastic....distributing....cleaning used chopping woods and basins...emmm...n banyak lagi....
alhamdulillah semua mcm tau-tau je ape nak buat.....

n i guess the reason is only one....each and everyone, present were trying to please GOD the Almighty rather than to please people...and that is the only and the best reason we should always bear in mind...

jika dilihat pula sunnatullah bagaimana penciptaan manusia...surah at-toriq (5-7)
"dan hendaklah manusia meihat dari bahan apakah ia diciptakan? Ia diciptakan dari air mani yang memancut Yang keluar dari antara tulang sulbi lelaki dan tulang dada perempuan"
bagaimana dengan kuasa Tuhan Yang Maha Mencipta, sperms know where to flow and what to search for...then, when ovary combines with sperm...tau pulak the nutfah where it should travel to and where to stop to expand and search for food station....subhanallah....sangat2 hebat penciptaan manusia...

sesungguhnya...makhlukNya mempunyai fitrah dan selagi fitrah ini tidak dikhianati, selagi itulah kita sentiasa memperoleh ketenangan dan kesejateraan...

JumS semua...Muslims of all generation...let us be ONE!....inilah fitrah...kita sebagai hambaNya..

semoga kita sentiasa berada di siratol-mustaqeem...insyaAllah...

The Beginning Is ... Now


Things will not come into existence without a foot set on a mark.
without a stepping foot, marking point is rather useless.
without destination, footstep trails are just FOOTsteps!
what we need is A WILL (a foot), AN EFFORT (courage of making the first step) and A GOAL (what to aim for)!